< Terug naar overzicht

Maasduinen richt Twinkelfonds op

Maasduinen heeft het Twinkelfonds opgericht. Met het Twinkelfonds wil Maasduinen direct investeren in de kwaliteit van leven van haar cliënten.

De afgelopen jaren stonden vooral bezuinigingen centraal in de zorg. Maasduinen wil en kan wat extra doen voor haar cliënten. Met als doel dat cliënten kunnen genieten, een twinkeling in de ogen krijgen, zich thuis voelen en erbij horen.

Jaarlijks investeert Maasduinen een bedrag in het Twinkelfonds. Zorgteams kunnen een aanvraag indienen voor het Twinkelfonds. Bij elke aanvraag is het belangrijk dat het bijdraagt aan de kwaliteit van het leven van de cliënten en dat het zorgt voor een twinkeling in de ogen!

Extra aandacht voor zwaardere en complexe zorg
In 2016 besteedt Maasduinen extra aandacht aan de zwaardere en complexe zorg. Daarom heeft zij een aantal robotzeehonden, tovertafels en audiovisuele middelen aangeschaft. Teams kunnen zelf nog extra aanvragen indienen. Ook de komende jaren blijft Maasduinen investeren in het fonds en breiden ze het fonds verder uit.

Paro
Paro is een sociale robot in de vorm van een jonge zeehond. Een sociale robot helpt met name personen die in hun communicatie en interactie bedreigd zijn, om toch te reageren en communiceren. In dit geval met een uiterst slimme, kleine robot in de vorm van een heel aaibare zeehond. Paro is uitgerust met gevoel-, licht-, geluid- en temperatuursensoren waardoor hij onder meer reageert op geluiden en knuffels en hij reageert zelfs op zijn naam.

Tovertafel
De Tovertafel is een speels product voor ouderen in de midden tot late fasen van dementie. Interactieve spellen, bestaand uit lichtprojecties op tafel, reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie.

Visie
Het Twinkelfonds past goed binnen de nieuwe visie van Maasduinen. Eerder maakte de zorgaanbieder al bekend dat zij een Twinkelbus aangeschaft heeft. Hiermee kunnen alle cliënten van Maasduinen een dagje uit naar een bestemming naar keuze.

Mevrouw Rijken, bewoonster van Antoniushof, kreeg de eerste Paro aangeboden uit handen van Edwin Etman, sociaal ondernemer regio Waalwijk

sitemap - disclaimer | Created by Goed Werk Communicatie