Venloene

Venloene in Loon op Zand is een eigentijdse zorglocatie. Via de ruime entree met receptie komt u op het gezellige marktplein. Aan dit plein liggen de meest uiteenlopende voorzieningen en faciliteiten, zoals een winkeltje, een kapsalon en een bibliotheek. 

Het marktplein is een gezellige ontmoetingsplek voor cliënten en de bewoners uit de buurt
waar u koffie kunt drinken, biljarten, maar ook kunt internetten. Aan dit marktplein vindt u het restaurant. Hier kunt u naar wens elke middag dineren, samen met uw medebewoners of uw bezoek. In de theaterzaal vinden uiteenlopende activiteiten en vieringen plaats en in de kapel van Venloene kunt u diensten bijwonen.

Onder het gebouw is een parkeergarage. Het multifunctionele en moderne karakter van Venloene zorgt ervoor dat het tevens een ontmoetingsplaats voor het dorp Loon op Zand is.

De appartementen in het gebouw, dat permanente videobewaking heeft, zijn verdeeld over meerdere verdiepingen. Ongeveer de helft daarvan is gereserveerd voor ouderen met een verblijfsindicatie (intramuraal). De andere helft bestaat uit huurappartementen bestemd voor ouderen. Rondom het gebouw staat bovendien nog een aantal aanleunwoningen. Deze woningen worden verhuurd aan mensen die nog prima zelfstandig kunnen wonen, maar toch ook graag gebruik willen maken van de diensten en voorzieningen van Venloene. Zo vervult Venloene een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie in de gemeente Loon op Zand. De Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) heeft een eigen ruimte waar ze activiteiten en cursussen aanbiedt voor haar leden.